Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ: MAZI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Στη Σκοτίνα πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του επίσκεψη χθες ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος. Στη σκιά του Κάστρου ο Θανάσης Τσιφοδήμος έγινε δεκτός από φίλους της «Κίνησης Ευθύνης» στους οποίους απεύθυνε μήνυμα σιγουριάς για το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας πως ο δημοτικός συνδυασμός του είναι το «μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Τσιφοδήμος μετά την ομιλία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του Παντελεήμονα, πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε το σημαντικό ρόλο που θα κληθεί να παίξει η περιοχή την επόμενη μέρα των εκλογών τόσο στην τουριστική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και τα διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα οποία ο Θανάσης Τσιφοδήμος επανέλαβε την τοποθέτησή του: Η αποπεράτωση του παράπλευρου οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού είναι υποχρέωση της περιβόητης σύμβασης! Δε νοείται πολιτεία και ιδιώτης να κωφεύουν!!! Την επόμενη μέρα των εκλογών είναι αυτονόητο πως θα πιέσουμε με όλα τα μέσα προς αυτήν την κατεύθυνση. Εντός των διοικητικών ορίων του νέου μας Δήμου οφείλουμε να έχουμε πλήρεις δυνατότητες μετακίνησης πέραν του εθνικού δικτύου.
Απόσπασμα ομιλίας:
Είναι  για μένα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στη Σκοτίνα, ανάμεσα σε ανθρώπους  με τους οποίους με συνδέουν πολλές καλές στιγμές. Δεν ξεχνώ ότι σημαντικό μέρος της επαγγελματικής μου διαδρομής το πέρασα ανάμεσά σας, είτε ως καθηγητής στο φροντιστήριο είτε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο Πλαταμώνα. Αισθάνομαι λοιπόν εδώ, στη Σκοτίνα, ότι βρίσκομαι μεταξύ γνωστών και φίλων.
Σήμερα όμως βρίσκομαι εδώ και με μια νέα μου ιδιότητα, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Είμαι λοιπόν σήμερα μπροστά σας,  μπροστά σε ανθρώπους με τους οποίους προσωπικά εγώ ,αλλά και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου θέλαμε να είμαστε συνδημότες, από την  πρώτη κιόλας αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια το 1998. Βέβαια , όπως όλοι γνωρίζετε, κάποιοι  απέτρεψαν αυτήν την εξέλιξη, κάποιοι , που σήμερα είναι φανατικοί υπέρμαχοί της και θέλουν να την υπηρετήσουν.
Μιλήσαμε με πολλούς από σας, διαβάσαμε στα έντυπα που μας στείλατε τις γνώμες σας , τις ιδέες σας, τα προβλήματά σας και διαμορφώσαμε το πλαίσιο διαχείρισης που αφορά αυτήν τη νέα, μεγάλη διοικητική ενότητα της περιοχής μας. Έχουμε πια σχεδιάσει την επόμενη μέρα.
Η ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου περνάει μέσα από τη συνολική θεώρηση του τουριστικού σχεδιασμού. Οι αρχαιότητες του Δίου, τα Λείβηθρα, το κάστρο του Πλαταμώνα, οι οικισμοί του Παλαιού Παντελεήμονα, της Σκοτίνας και των Πόρων συνιστούν μια θαυμάσια ενότητα για τους επισκέπτες μας που μπορούν απολαύσουν το μεγαλείο του ορεινού τουρισμού στο βουνό των Θεών και την απόλαυση στο απέραντο γαλάζιο των ακτών μας.

Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
Η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Νότιας Πιερίας. Συντάσσεται ήδη μελέτη, που προβλέπει ότι η απορροή των επεξεργασμένων λυμάτων  να διατίθεται για άρδευση αγροτικών καλλιεργειών αντί να κατευθύνεται στη θάλασσα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Η άμεση ολοκλήρωση των δικτύων  αποχέτευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος  Ανατολικού  Ολύμπου.
Η οργάνωση εσωτερικής Δημοτικής Συγκοινωνίας σε όλη την έκταση του νέου μας Δήμου.
Η βελτίωση της σχολικής στέγης με την ανέγερση νέων μονάδων (όπου αυτές απαιτούνται), καθώς και η επέκταση- βελτίωση των υφισταμένων.
Θα ενισχύσουμε καταξιωμένους θεσμούς και δράσεις όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το Μαραθώνιο Ολύμπου (Olympus Marathon), θα θέσουμε σε λειτουργία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Εθνικού Δρυμού και θα αξιοποιήσουμε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα όπως το κάμπινγκ της Σκοτίνας .
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα , ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής μας, που είναι ο τουρισμός. Θα αντιμετωπίσουμε και όπου είναι δυνατόν θα μειώσουμε τα αυξημένα τέλη στα τραπεζοκαθίσματα, εδώ , στο νότιο τμήμα του δήμου μας.
Δεν επιτρέπεται, να υπάρχουν κόστη υδροδότησης της τάξεως των 1000 ευρώ σε μια περιοχή με πλούσια υδάτινα αποθέματα. Είναι στις προθέσεις μας και θα γίνει άμεσα ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, ύδρευσης – αποχέτευσης και ενοικίασης χώρου παραλίας.