Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εφημερίδα "Πιερικοί Αντίλαλοι" - 04.09.2010

Απολογισμός έργου
για το Δήμαρχο Λιτοχώρου




Σ. Τσιφοδήμος: "Δεν ξέρω αν πετύχαμε, αλλά αν ρωτήσετε τους συνδημότες μας θα σας πουν μάλλον θετικά πράγματα"


Σε έναν μίνι απολογισμό προχώρησε χθες το μεσημέρι σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Αθανάσιος Τσιφοδήμος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ξεκινώντας τον απολογισμό του, "έχω την τιμή να είμαι ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου και όπως είπα και στον απολογισμό μου, για το λόγο αυτό προέβη σε απολογισμό 4ετίας, ώστε οι συνδημότες μου να μπορούν να με κρίνουν και στο μέλλον" και συνέχισε λέγοντας πως "είχαμε πει, αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση, ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου, αλλά και των αιρετών. Κληθήκαμε να το κάνουμε, δεν ξέρω αν πετύχαμε, αλλά αν ρωτήσετε τους συνδημότες μας, θα σας πουν μάλλον θετικά πράγματα".



Ο απολογισμός


Κατά τη διάρκεια του μίνι απολογισμού ο κ. Τσιφοδήμος επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του περιμετρικού δρόμου του Λιτοχώρου, στην εξυγίανση της ΔΕΑΛ, στο ΒΙΠΑ, την ίδρυση του αμαξοστασίου, αλλά και την αλλαγή της θέσης της λαϊκής αγοράς.

Αναφορικά με τον περιμετρικό δρόμο του Λιτοχώρου ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη δουλειά που χρειάστηκε να γίνει από την Διοίκηση έτσι ώστε να ξεκινήσει να κατασκευάζεται, υποσχόμενος πως μέχρι τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί. "Τον χρειαζόταν το Λιτόχωρο" είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το κυκλοφοριακό φορτίο από τα οχήματα που δεχόταν το κέντρο της πόλης ήταν τεράστιο και σήμερα έχει μειωθεί σημαντικά".

Για μεγάλο έργο και διοίκηση με διαφάνεια έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λιτοχώρου αναφερόμενος στην προσπάθεια εξυγίανσης που ξεκίνησε η Δημοτική αρχή για την ΔΕΑΛ. Κατά τη διάρκεια της θητείας, έγιναν πολλές επενδύσεις και σήμερα η επιχείρηση έχει καταστεί κερδοφόρα, τόνισε.

Η απαιτούμενη προετοιμασία που έγινε στο ΒΙΠΑ του Λιτοχώρου είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δήμαρχος, είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση δημοπράτηση των μελετών με αποτέλεσμα σήμερα ήδη να έχουν πουληθεί οικόπεδα.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα σύμφωνα με τον κ. Τσιφοδήμο είναι η ίδρυση και λειτουργία του αμαξοστασίου. Σύμφωνα με τον ίδιο η λειτουργία του απέφερε μείωση δαπανών για το δήμο περίπου 30% με 40%.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς που έκανε η Διοίκηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους μικροπωλητές. "Αποδείχθηκε ότι ήταν μία σωστή απόφαση", κατέληξε ο κ. Τσιφοδήμος.

Σχετικό Link:
http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=14195