Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

http://www.eptanews.gr

Θανάσης Τσιφοδήμος:
Δεν είμαι υποψήφιος από πείσμα

Οι διαγραφές δεν βοηθούν τα κόμματα, σχολίασε ο Θανάσης Τσιφοδήμος, για το ενδεχόμενο να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, «το υπέστην και στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά



Κάλεσμα συσπείρωσης όλων των δημοτών του νέου Δήμου Δίου-Ολύμπου, γύρω από το συνδυασμό του απεύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος. Ο δήμαρχος Λιτοχώρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της δικής του υποψηφιότητας, δηλώνοντας «απαλλαγμένος από κομματικές δεσμεύσεις».


«Δεν είμαι υποψήφιος από πείσμα, αλλά επειδή θεωρώ ότι το έργο που κάναμε στο Λιτόχωρο, είναι καλό δείγμα γραφής για το τι μπορεί να γίνει στο νέο Δήμο», υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ο οποίος δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει, έστω και εμμέσως τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για το νέο δήμο. «Καλοί και οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά θεωρώ ότι είμαι καλύτερος», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Τσιφοδήμος, ερωτηθείς για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν το κόμμα του να δώσει τη στήριξη σε άλλον υποψήφιο, ο οποίος μάλιστα δεν διαθέτει καμιά εμπειρία από την Αυτοδιοίκηση, είπε ότι «συνέβησαν πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης», τονίζοντας ότι αν και αρχικά δεν επιθυμούσε να είναι και πάλι υποψήφιος, με την παρότρυνση της παράταξης, πήρε την απόφαση να ζητήσει τη ψήφο των συνδημοτών του. «Δεν γνωρίζω για ποιους λόγους η Νέα Δημοκρατία έχρισε άλλον υποψήφιο, αυτό όμως δεν μας πτοεί, αφού βρίσκουμε θετική ανταπόκριση στην υποψηφιότητά μου και από φίλους της παράταξης, αλλά και από ανθρώπους που στο παρελθόν βρεθήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια», είπε ο δήμαρχος Λιτοχώρου.


Ο Θανάσης Τσιφοδήμος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο διαγραφής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι «μια διαγραφή δεν ενέχει κινδύνους, το υπέστη και στον παρελθόν», ενώ καταθέτοντας την προσωπική του άποψη είπε ότι «το παγκάρι της εκκλησίας και τα κόμματα δεν πρέπει να διώχνουν κανένα» και πως οι διαγραφές κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τα κόμματα αυτή τη χρονική συγκυρία που δοκιμάζεται το πολιτικό μας σύστημα.


Ο δήμαρχος Λιτοχώρου, διευκρίνισε ότι η μη στήριξη της υποψηφιότητάς του από κάποιον πολιτικό φορέα τον κάνει να αισθάνεται «απαλλαγμένος από κομματικές δεσμεύσεις», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι, ως εκλεγμένος δήμαρχος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει να συμμετέχει στα όργανα του κόμματος όπως του δίνει δικαίωμα το καταστατικό.

Σχετικό Link:
http://www.eptanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2758:2010-09-05-18-59-45&catid=40:reportace&Itemid=29