Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Με λαμπρότητα έκλεισε το 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου (Ολύμπιο Βήμα 02/09/2010)

Με τη συναυλία της γαλλικής χορωδιας Choralia στο Αλεξάνδρειο

Επίτιμος δημότης Δίου ο γάλλος Πρόξενος κ. Thimonier

Εξαιρετικά καλή αποδείχθηκε η επιλογή της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. να επιλέξει το Αλεξάνδρειο ως χώρο για την τελευταία εκδήλωση του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι αναγγελθείσες κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση συναυλίας της γαλλικής χορωδίας CHORALIA στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και έτσι οι μεγαλοπρεπείς αίθουσες του Αλεξάνδρειου αποζημίωσαν με τον ποιο λαμπρό τρόπο τους πολυάριθμους θεατές.



Η Γαλλική χορωδία αποδείχθηκε ένα σφιχτοδεμένο φωνητικό σύνολο εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας. Απέδωσε με συναρπαστικό τρόπο γαλλικά τραγούδια αλλά και ελληνικά , γεγονός που απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και ..μπράβο του κοινού.Εξαιρετική η διεύθυνση της χορωδίας από τον μαέστρο και ιδρυτή της κ. Gil Gourdier Leroy, ο οποίος ένωσε τις φωνές σ΄ ένα μαγευτικό σύνολο με λαμπερά ηχοχρώματα.

Πριν από την συναυλία ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε κοινό και επισήμους εκ μέρους του Δ.Σ του Αλεξάνδρειου, αναφέρθηκε στους σκοπούς του ιδρύματος , στο πολύ καλό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και στην εξαιρετική προσωπικότητα του φιλέλληνα Γάλλου Προξένου κ. Thimonier, τόνισε την σπουδαίας σημασίας πρωτοβουλία του Δημάρχου Δίου για να τον ανακηρύξει επίτιμο Δημότη Δίου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Τασχουνίδης ευχαρίστησε τους πολίτες για την υποστήριξη του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στο θεσμό της τιμώμενης χώρας και σημείωσε την ιδιαίτερη αξία της εφαρμογής του θεσμού με μια χώρα με ένα λαμπρό πολιτισμό όπως η ΓΑΛΛΙΑ.


Ο Γάλλος Πρόξενος κ.Christian Thimonier μιλώντας με άψογα ελληνικά , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δίου και το Φεστιβάλ Ολύμπου για την συνεργασία που είχαν για την άψογη διεκπεραίωση του φετινού φεστιβάλ που είχε ως τιμώμενη χώρα την ΓΑΛΛΙΑ.

Αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του γαλλικού και ελληνικού λαού και δήλωσε πολύ συγκινημένος και υπερήφανος που θα είναι συμπατριώτης με τον Μ. Αλέξανδρο.

Τις ομιλίες έκλεισε ο δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος , που αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια με το σύνολο της Γαλλικής Διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, Γαλλική Πρεσβεία, Γαλλικό Προξενείο, Γαλλικό Ινστιτούτο, εξήρε την προσωπικότητα του Γάλλου Προξένου και σημείωσε ότι ο πολιτισμός ανοίγει δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Κάλεσε στην συνέχεια το κ.Thimonier και του επέδωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου που τον ανακηρύσσει επίτιμο Δημότη.

Μεταξύ των καλεσμένων διακρίναμε τον Δήμαρχο Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμο τον τ. Δήμαρχο Λιτοχώρου κ. Παπαθανασίου, τον εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Καραλιά, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δίου κα Τσιμήτρη, τον Αντιδήμαρχο Δίου κ. Σαμαρά, τον Αντιδήμαρχο Λιτοχώρου κ. Κάκκαλο, τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Κωνσταντινίδη, τον Υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΟΡΦΕΟ κ. Πασχαλούδη.

Link δημοσίευσης:
http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=9463