Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολοι... αισιόδοξοι στην Πιερία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Αισιοδοξία καταγράφεται για τα αποτελέσματα των εκλογών στους τρεις καλλικράτειους δήμους του νομού Πιερίας στα δύο μεγάλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι υποψήφιοί του έχουν πολύ δυνατά ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να... πιάσουν τρία στα τρία τη δεύτερη Κυριακή.
Στη Νέα Δημοκρατία αντιτείνουν ότι ο νομός είναι παραδοσιακά «γαλάζιος» και τονίζουν ότι, ακόμη και στις εκλογές του 2009, που το κόμμα υπέστη ήττα - σοκ, η Πιερία παρέμεινε μπλε. Αισιοδοξούν, μάλιστα, ότι το τοπίο μπορεί να ξεκαθαρίσει ακόμη και από την πρώτη Κυριακή, ενώ δηλώνουν σίγουροι ότι θα κερδηθούν και οι τρεις δήμοι.
Ο ΛΑΟΣ, παρά το ότι έχει σημαντικά ερείσματα στο νομό, δεν κατεβαίνει με δικό του υποψήφιο σε κανέναν από τους τρεις δήμους. Το ΚΚΕ παρατάσσει τρεις υποψηφίους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει αυτόνομα σε ένα δήμο και συνεργάζεται με τους Οικολόγους - Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά σε ένα δεύτερο. Το μενού... συμπληρώνεται από τους λεγόμενους αντάρτες, αλλά και από ανεξάρτητους υποψηφίους.
Κατερίνη


Δίου - Ολύμπου
Εξι είναι οι... μονομάχοι στο δήμο Δίου - Ολύμπου. Ο ιστορικός Νίκος Λάππας, έχοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα αρχή - νέα ελπίδα». «Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας με τον ''Καλλικράτη'', ο νέος δήμος Δίου - Ολύμπου καλείται να λύσει τα προβλήματα στις βασικές του υποδομές και την ίδια στιγμή να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά παντρεύοντας τον Ολυμπο, το αρχαίο Δίον και τις καταγάλανες ακτές του Ανατολικού Ολύμπου. Σ' αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια ο συνδυασμός μας έρχεται να δώσει τη δική του δυναμική και να κάνει το δήμο μας δήμο - πρότυπο, με νέους ανθρώπους, ανοιχτά μυαλά και καθαρή σκέψη», αναφέρει ο κ. Λάππας.
...
Ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου, Θανάσης Τσιφοδήμος, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, κατεβαίνει κόντρα στον Κώστα Δημόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση ευθύνης για το δήμο Δίου - Ολύμπου». «Τιμήθηκα με την ψήφο των συμπολιτών μου και σεμνύνομαι να πιστεύω πως ως δήμαρχος Λιτοχώρου υπηρέτησα το θεσμό με μετριοπάθεια και ανιδιοτέλεια, χωρίς ηγετικές υπεροψίες. Η πίστη στη διαφάνεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της δικής μου ταυτότητας στην ενάσκηση των καθηκόντων μου. Θέλω να κοιτάω στα μάτια όλους τους συμπολίτες μου και ως δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, αλλά προπαντός όταν παύσω να είμαι δήμαρχος. Γιατί επαγγελματίας της πολιτικής ούτε υπήρξα ούτε θα γίνω. Ηθελα να θυμούνται όλοι ότι έγινα δήμαρχος για να υπηρετήσω το θεσμό και όχι μετά από αποτυχημένη θεσοθηρία είτε ως υποψήφιος βουλευτής είτε ως υποψήφιος νομάρχης. Κοντολογίς, δεν έψαχνα για ένα ρόλο, όπου κι αν τον έβρισκα. Επέλεξα το ρόλο μου στην αυτοδιοίκηση, τον υπηρέτησα χωρίς σκιές και αυτό αποτελεί την παρακαταθήκη μου σήμερα», υπογραμμίζει ο κ. Τσιφοδήμος.
...

Σχετικό Link: www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=63305