Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η Βροντού είπε ναι στη σύνθεση!

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Βροντούς στο Δήμαρχο Λιτοχώρου και υποψήφιο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Θανάση Τσιφοδήμο ο οποίος τους απεύθυνε μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού στην “υπογραφή” ενός “συμβολαίου τιμής” για την προοπτική και την ευημερία του τόπου.
Χαρακτηριστικά ο Θανάση Τσιφοδήμο είπε:
Η  μεγάλη αυτή συγκέντρωση δείχνει το νέο, το διαφορετικό που έρχεται στο Δήμο μας . Δείχνει  το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της νίκης μας, δείχνει την αυριανή μέρα. Και τώρα  αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.
Βρίσκομαι μπροστά  σας, μπροστά σε ανθρώπους με τους οποίους, για τόσα  χρόνια ήμασταν φίλοι, γείτονες και συντοπίτες, αλλά από δω και μπρος,  θα είμαστε και   συνδημότες.  Για το λόγο αυτό, νιώθουμε σήμερα  έντονα το βάρος του χρέους και της ευθύνης, που αναλαμβάνουμε,  εγώ και οι συνεργάτες μου.
Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου.
Θεωρώ, ακόμη,  πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή.      Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και  διαφάνεια,   χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές,  χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά  αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.
Προσωπικά, δήλωσα ότι κατέρχομαι στην εκλογική αναμέτρηση ως  πολίτης , ως ένας από εσάς και όχι ως επαγγελματίας της πολιτικής για εσάς. Στην πρώτη μου υποψηφιότητα , το 2006, για τη θέση του Δημάρχου  Λιτοχώρου, δήλωσα ότι « βγω , δε βγω, θα πολιτευτώ μόνο για άλλα τέσσερα χρόνια».  Δηλώνω και σήμερα ότι η δέσμευση αυτή ισχύει ακόμη. Γιατί η πολιτική δεν πρέπει να είναι δια βίου επάγγελμα, δεν πρέπει να είναι μία ακόμη ευκαιρία μετά από αποτυχημένες υποψηφιότητες  είτε στη θέση του βουλευτή είτε στη θέση του νομάρχη.  Η δική μου η διαδρομή είναι μόνο στην Αυτοδιοίκηση και αυτή σκοπεύω να υπηρετήσω , ως αυριανός Δήμαρχος.
Αναφορικά με τις προγραμματικές του θέσεις για την Αγροτική Ανάπτυξη ο Θανάσης Τσιφοδήμος ανέφερε:
Θέλω λοιπόν να σας παρουσιάσω με λίγα λόγια τις ιδέες, τις προθέσεις μας και τις προτάσεις μας.
  ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας στο νεοσύστατο Δήμο μας αποτελεί για μας έναν από τους  βασικούς άξονες που καθορίζουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.
    Ειδικά στον Δήμο Δίου αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα, μιας και  στο σύνολό της η περιοχή χαρακτηρίζεται ως γεωργο- κτηνοτροφική.
-       Εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αρωγός στο κυρίαρχο αυτό ζήτημα με συγκεκριμένες προτάσεις, απόψεις και ιδέες, άμεσα υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες, ώστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να απαντήσουμε στις σημερινές προκλήσεις.
-       Ο καπνός ήταν και είναι βασική καλλιέργεια  για την περιοχή σας και πρέπει να παραμείνει, διότι είναι συνδεδεμένη με τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό του Νομού. Οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης θα πρέπει να αποφευχθεί.
-       Σε συνεργασία με  τις ομάδες καπνού του Νομού θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την διατήρηση της ποικιλίας Κατερίνης στην περιοχή.
-       Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις το πώς θα  επιστραφεί η απώλεια του 50% από τις επιδοτήσεις στον καπνό από το 2010 έως το 2013, που μεταφέρεται από τον πρώτο πυλώνα στον δεύτερο, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση της Κομισιόν ,που σήμερα είναι σε ισχύ.
-       Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε  στην «άλλη» γεωργία και την διατροφική γεωργία. Τονίζουμε  η επιλογή αυτή αποτελεί λύση  συμπληρωματικού εισοδήματος .
-       Οι δεντροκαλλιέργειες (ακτινίδια, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια και σταφύλια) είναι επιλογές που πρέπει να δούμε.
          Προτείνουμε  την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών και ¨ΖΕΥΣ¨, δύο σοβαρών και αξιόλογων μονάδων της περιοχής που στα χέρια σας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο για την ανάπτυξη της «Άλλης Γεωργίας» στην περιοχή μας.
---Απ΄ όλους τους τομείς τους σχετιζόμενους με τα αγροτικά προϊόντα, αυτός στον οποίο μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε, είναι ο τομέας της μεταποίησης και της εμπορίας των προϊόντων σας.
-    Έχουμε την εμπειρία, τους συνεργάτες, την γνώση, την θέληση να κάνουμε τα παραπάνω πράξη.